Warnsveld krijgt eigen krachtstroomvoorziening voor evenementen

Met de komst van een eigen stroomvoorziening wordt het voor de organisatoren van o.a. de Koningsdag en de Dorpsfeesten een stuk gemakkelijker, goedkoper en vooral ook schoner om een evenement te organiseren.

De Oranje vereniging kampt al jaren met een stroomprobleem omdat er geen openbare voorziening voor is. Stroom ‘lenen’ bij de buren t/m het plaatsen van dure vervuilende dieselaggregaten was de enige oplossing. ‘Waarom is er in Zutphen wel van alles op dit gebied mogelijk maar in Warnsveld niet?’ was de vraag waar de Oranje vereniging maar geen antwoord op kreeg, behalve dat het ‘te duur’ zou zijn.

De Stadspartij vindt het belangrijk dat culturele activiteiten, waaronder een kleine dorpskermis en de bekende Koningsdagmarkt in het oude dorpscentrum steun verdienen vanuit de gemeente. Daartoe diende de partij vlak voor de zomervakantie een motie in, waarin niet alleen om een krachtstroom punt werd gevraagd, maar ook om een watertappunt en tevens de wens en behoefte naar elektrische laadpalen voor auto’s te inventariseren.

Ook hoopt de Stadspartij dat dergelijke voorzieningen het voor andere partijen aantrekkelijker maakt. Het kleine plein bij het voormalig gemeentehuis leent zich uitstekend voor allerlei dorps en ondernemersactiviteiten.

De Zutphense gemeenteraad en het college waren het eens met de motie,  waarop de wethouder de toezegging deed zo snel mogelijk met de aanleg van het stroompunt aan de slag te zullen gaan. De Stadspartij heeft daarop de motie aangehouden, in afwachting van het resultaat de komende periode.

(op de foto vlnr Ed Dorland Oranje Vereniging, Hans Boersbroek Stadspartij, Henk-Jan Hulleman Oranje Vereniging, Gerard Pelgrim Stadspartij)