Uitstel motie behoud laatste Mars woningen

We hebben de motie voor het behoud van de laatste Mars huisjes (het laatste straatje aan de historische haven) nog even uitgesteld voor behandeling in de raad. Ook al dringt de tijd i.v.m. sloopplannen, naarmate wij dieper in de materie duiken komen er steeds meer nieuwe feiten boven water, waaronder ook onafhankelijke rapporten die bevestigen dat het laatste straatje wel degelijk historische waarde heeft. Het is maar net in welke context je onderzoekt. Zo ook spraken wij met een vertegenwoordiger van bouwbedrijf Heijmans, welke voor 2027 nog geen paal in de grond gaat slaan op desbetreffende Mars huisjes terrein, hetgeen nu gesloopt ‘moet’ worden.

Daarnaast zijn wij ook best wel geschrokken van wat er gepland staat om te bouwen, hetgeen niet alleen het laatste Mars straatje betreft maar ook van enorme desastreuze impact is op ons IJssellandschap (zie impressie foto waarop de 3 geplande witte woontorens aan onze IJssel staan).

Reden te meer voor ons om nog wat extra weken tijd te nemen, feiten en inzichten te verzamelen, o.a. ook over de speculaties dat e.a.a. de gemeente 8 miljoen zou gaan kosten, waarbij we aankijken tegen 2027 en niemand op dit moment kan voorspellen wat de woning markt in 2027 gaat doen, op basis van plannen die tien jaar geleden gemaakt zijn. We houden u op de hoogte!