Publieksavond Blauwboek

weer-water-in-droge-gracht-martinetsingelWater leeft in Zutphen en Warnsveld, dat kan je wel zeggen aan de hand van meer dan 50 ideeën die ingestuurd zijn voor het Blauwboek. Een greep uit de inzendingen. “Graag aandacht voor het afkalven van de oevers van de Berkel door te hoge snelheden van vaartuigen.” “Wat zou het mooi zijn langs de Berkel oeverplanten als Kattestaart, wilgenroosje, watermint (ruikt lekker), moerasgeranium, mooie grassen, lissen en dotters.” “Opknapbeurt voor de vijver aan de Vordensebinnenweg en Bonendaal, zodat we in de winter kunnen schaatsen.” “Water in de oude loop van de Berkel langs de Martinetesingel, Boompjeswal en Paardenwal.” “Stroomsnelheid van de Ooyerse Laak door Leesten verhogen om zo schoner water en meer natuur te krijgen.” “Een kanoroute over de laken in het buitengebied.”
Globaal kan je de ideeën indelen in vier thema’s: beheer en onderhoud, herinrichting van het water en de oevers, beleving/recreatie en energie. In groepen gaan we met elkaar in gesprek hoe we deze mooie ideeën kunnen verwezenlijken. Tijdens de publieksavond zijn heemraad Antoinette van Helvoirt van het Waterschap Rijn en IJssel èn wethouder Coby Pennings van gemeente Zutphen aanwezig om de ideeën te horen en de betrokkenheid en het enthousiasme van de aanwezigen te proeven. Ook zullen zij een eerste reactie geven.
Met de inbreng van de avond wordt het definitieve Blauwboek samengesteld en vervolgens aangeboden aan  de besturen van Waterschap Rijn & IJssel en gemeente Zutphen. De politieke partijen GroenLinks, Partij van de Arbeid en de Stadspartij realiseren zich dat niet alle ideeën in één keer kunnen worden uitgevoerd. Maar door ideeën te leveren, hopen zij op een positieve manier bij te dragen aan de leefbaarheid en de verbondenheid met het water in deze gemeente.
U bent van harte welkom op de publieksavond Blauwboek, donderdag 17 november in de kantine van de IJsvereniging aan de Berkel in Zutphen (IJsbaanpad). De inloop start om 19.30 uur met koffie en thee, het programma start om 20.00 uur. Om 22.00 uur wordt de publieksavond afgesloten met een drankje. De kantine van de IJsvereniging is met de fiets te bereiken over het fietspad langs de Berkel. Met de auto door te parkeren bij de kerk aan de Prinses Marijkelaan en via de brug over de Berkel naar de kantine te lopen. U hoeft zich niet aan te melden.