Hans Boersbroek – fractievoorzitter/raadslid

hans

Even voorstellen: Sinds een jaar of tien ben ik actief betrokken bij de Stadspartij, o.a. als lid van het bestuur en eerder als lijstduwer. Sinds de laatste verkiezingen 2014 ben ik nu raadslid namens de Stadspartij. Het is een enorme eer dit werk namens de Stadspartij te mogen doen in de Zutphense raad, samen met een aantal enthousiaste fractie collega’s die met mij dezelfde passie voor Zutphen delen.

Mijn professionele achtergrond is internationale transport en logistiek. Ik heb vanwege mijn vakgebied veel over de wereld gereisd, waaronder een aantal jaren in China gewerkt. Na terugkomst besloten mijn kennis en ervaring lokaal in te zetten voor de mooie stad Zutphen en dorp Warnsveld.

Geboren in Brummen en opgegroeid in buitengebied van Warnsveld, nu al jaren woonachtig in Zutphen. Lokaal zet ik mij actief in voor de popcultuur, als voorzitter van een lokale stichting en organisator van diverse festivals, verder houd ik mij bezig met – gaat er van mij een grote interesse uit naar, de ontwikkeling van Zutphen als o.a. culturele poort van de Achterhoek. Als inwoner ben ik verder actief betrokken bij de Zutphense wijk Noordveen waar ik woonachtig ben. Samen met andere betrokken wijkbewoners dragen we bij aan een fijne en prettige wijk om te wonen en te leven.  Op lokaal politiek niveau o.a. betrokken bij cultuur, stadspromotie/ontwikkeling, economische zaken en werkgelegenheid waar het mijn portefeuilles betreft. Noem het Zutphenaar of Zutphenees, naast betrokken inwoner van deze mooie historische stad, voel ik mijzelf vooral en met name ook een Achterhoeker, verbonden met het mooie groene boeren platte land waar mijn roots liggen, zoals de buurtschappen Leesten en Warken welke onderdeel van de gemeente Zutphen vormen.

Waarom de Stadspartij? Ten eerste omdat het een lokale partij is en waar het belang van een groene leefomgeving voorop staat. Dat is voor mij een belangrijk thema, omdat ik gezien heb hoe anders het er elders op de wereld uit ziet, zonder groen waar miljoenen mensen leven in betonnen metropolen. In tweede instantie omdat de mensen binnen de Stadspartij zich onderscheiden door op allerlei terreinen lokaal organisatorisch te actief zijn, het zij binnen culturele organisaties, natuurorganisaties, sport of verenigingsleven. Ik ervaar de Stadspartij als een prettige club van lokale doeners met een groot groen hart en een zelfde passie voor dorp en stad.

Contact:
h.boersbroek@raad.zutphen.nl