Dorien Bogerd

dorien

Vrijwel mijn hele leven heb ik in Zutphen gewoond. Ik ben in 1977 geboren en groeide op in de IJsbaanstraat. Na een aantal jaren in de Tak van Poortvlietstraat woon ik nu aan de Tadamasingel.

Al jaren zet ik me actief in om de (nabije) wereld een stukje leuker en mooier te maken. De laatste vijf jaar was dat met name op het gebied van groen en duurzaam. Als mede-initiatiefnemer van Transition Town, Pluk de Stad & het Ecologisch Stadspark Zutphen, organisator van o.a. het Repair Café, de GoedGeboerd!-streekmarkt en diverse inspiratie- & netwerkbijeenkomsten.

Naast het praktisch vormgeven ben ik ook van het toekomstgericht denken. Zo heb ik meegeschreven aan het visiestuk ‘Zutphen veranderen en verduurzamen, hier en nu!’. Om dit soort ideeën meer uit te werken en in te bedden in de Zutphense samenleving, is de stap naar de politiek een hele logische. De Stadspartij spreekt me daarbij aan als een lokale partij, die dicht bij de mensen staat en een groene achtergrond heeft.

Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan een leefbaar Zutphen op menselijke maat. Dat wat goed is behouden en waarderen, dat wat beter kan kritisch onder de loep nemen. Dit constante proces betreft iedereen in onze gemeente en vandaar dat ik heel blij ben met de verschuiving naar meer burgerparticipatie/ overheidsparticipatie.

Mijn portefeuille bestaat o.a. uit: groen, openbare ruimte, duurzaamheid, zorg/sociaal domein, onderwijs en financiën.

Contact:
0575-524945
d.bogerd@raad.zutphen.nl